Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Nieuwe boeken (137)

Groene proteïne

geen plaatje   In Groene proteïne staan 20 plantaardige proteïnebronnen centraal. Denk aan noten, zaden, granen, peulvruchten, rauwe cacao en edelgist. Met deze proteïnerijke ingrediënten kun je 60 heerlijke, eenvoudige gerechten bereiden. Na een korte uitleg over voedingswaarden en de verschillende proteïnebronnen volgen recepten voor ontbijtjes zoals quinoa-boekweitwafels, lunches & diners zoals een hummusbowl en snacks en lekkers uit de oven zoals snelle mueslikoekjes. Therese Elgquist is een Zweedse food creator en culinair stylist. Op plantbasedbythess.com deelt ze haar recepten en blogt ze over haar gezonde levensstijl.
Auteur: Therese Elgquist


Het tweede boek van de Zweedse foodstylist en blogger Elgquist ( plantbasedbythess op Instagram) is gewijd aan proteïnen (eiwitten). Haar eerste boek, ‘Green salads’, verscheen in 2018. Ook aan dit boek is duidelijk te zien dat vormgeving haar vak is. Mooie foto’s, duidelijke opmaak van de tekst. Ook inhoudelijk klopt het, maar daar is wat meer over te zeggen. Elgquist begint met een algemene uitleg over voeding en benadrukt dat het ook met een volledig plantaardige voeding mogelijk is voldoende eiwitten binnen te krijgen. Zij noemt ook een aantal vitamines, zoals vitamine D en B12, die gesuppleerd moeten worden, want van dierlijke herkomst. Zij geeft een lijstje van het eiwitgehalte van granen, bonen en zaden maar alleen in ongekookte toestand. Dat is voor granen en bonen niet handig, omdat ze gekookt gegeten worden. De recepten zijn niet berekend en ook dat is jammer, nu moet de lezer zelf aan de slag met tabellen. Allergenen worden niet vermeld. De recepten zijn redelijk eenvoudig te maken, al is de ingrediëntenlijst soms lang. De bereidingstijd ontbreekt. Hip vegan kookboek..
Auteur : Therese Elgquist

Voorraad 5 ex

Prijs: Van 19,99 voor 7,90